Als de ICT apparatuur vervangen moet worden binnen een organisatie, wordt er goed nagedacht over welke nieuwe apparatuur er moet komen en hoe dit geïmplementeerd moet worden. Het is vanzelf sprekend dat dit proces goed in de gaten wordt gehouden. Maar vaak wordt er een stuk minder, of zelfs helemaal niet nagedacht over de afvoer van de oude apparatuur. Terwijl deze apparatuur in de meeste gevallen nog wel bedrijfsgevoelige data bevat. Voor-u-IT heeft ervaring met het afvoeren van ICT apparatuur en naam graag deze zorg van u af!

Werkwijze

U vraagt vrijblijvend een offerte bij ons op, hoe u dit doet kunt u vinden op de Contact pagina. U kunt hier kiezen om zelf een lijst aan te leveren met ICT apparatuur of om een afspraak te maken en dit samen met een van onze medewerkers te doen, ook worden de wensen t.b.v.. het vernietigingen van de data opgenomen. Vervolgens brengen wij (volledig vrijblijvend) een offerte uit. De offerte wordt gemaakt op basis van “Kosten VS restwaarde”. Hier de 3 mogelijke uitkomsten:

 1. De restwaarde van de apparatuur is dermate hoog dat deze de afvoer kosten overschrijden, u krijgt geld toe wij zorgen dat alles naar wens wordt afgevoerd.
 2. De restwaarde van de apparatuur is gelijk aan de afvoer kosten. De offerte zal kosten neutraal uitvallen, dit betekend dat de hardware gratis wordt opgehaald en afgevoerd.
 3. De restwaarde van de apparatuur is dermate laag dat dit niet de afvoer kosten denkt. U zult in dit geval moeten betalen voor het afvoeren en vernietigen van de data.
Betrouwbaar

Van te voren wordt afgesproken met u, op welke manier u wilt dat er met de data wordt omgegaan. Belangrijk is dat u weet wat er met de data gebeurd en dit naar wens wordt vernietigd. Als voorbeeld: Formatteren verwijderd alleen de verwijzingen naar tabellen op de harde schijf maar verwijderd niet de data, daarom wordt gebruik gemaakt van speciale software zodat de data ook daadwerkelijk wordt vernietigd. Dit is in de meeste gevallen voldoende, de data is immers vernietigd, maar het kan een wens zijn om de data dragers ook nog fysiek te vernietigen.

Rapportage

Bij afhaal van de apparatuur wordt samen met u een rapport opgesteld. Hierin staat welke apparatuur is afgehaald en alle afspraken die er zijn gemaakt. U krijgt nogmaals een rapportage als alle werkzaamheden zijn afgerond en de data is vernietigd.

Welke apparatuur voeren wij af?

De term ICT apparatuur is erg breed, hier een aantal voorbeelden van wat wij kunnen afvoeren:

 • Computers, laptops incl. randapparatuur zoals beeldschermen, toetsenborden, muizen, kabels
 • Servers, blade chasis, raid sets, NAS, SAN
 • Printers, scanners, multifunctionals
 • Switches, modems, routers, wifi apparatuur
 • VOIP centrales, VOIP toestellen
 • Tablets, mobiele telefoons, PDA’s
 • Harde schijven (intern of extern), USB schijven en sticks, SD kaarten
 • TFT/LED/Plasma schermen, Touchscreens, TV’s
 • Beveiligingssystemen, camerasystemen, audiosystemen